cankarjev dom > press > sporočila za medije

13. oktober 2006 ob 20. uri (Evropska premiera)
Gabrielle Nankivell, Jurij Konjar & OX Company
Hotel na odprtem Open Space Hotel
Linhartova dvorana
 
Režija: Gabrielle Nankivell, Jurij Konjar; nastopajo: Brooke Stamp, Raul Maia, Jurij Konjar, Gabrielle Nankivell, Luke Smiles; koprodukcija: OX Company, Exodos Ljubljana, Art House Melbourne

Člani plesnih skupin Ultima Vez, Les Ballets C de la B, Chunky Move in Nürnberški balet se odpravijo v rdečo avstralsko puščavo, da bi preverili resničnost govoric. Znajdejo se v Hotelu na odprtem, kjer uživajo prostranost, odprtost prostora, česar doslej še niso izkusili; v njihovi odrski pustolovščini se zrcalijo odgovori na vprašanja, kaj se poraja v glavah prišlekov, ko se v istem prostoru znajdejo pravila različnih kultur.
Jurija Konjarja je občinstvo lanskega plesnega festivala Gibanica nagradilo za predstavo Katarza za začetnike.

Hotel Na odprtem je nastal v Melbournu, med marcem in junijem 2006, po načrtih Gabrielle Nankivell in Jurija Konjarja, inspiriran z idejo prostora. Vključuje avtorski zvok, scenografijo in film, posnet v avstralski puščavi, nacionalnem parku Hatta.
Predstava, ki so jo soustvarili nastopajoči Bonnie Paskas, Raul Maia, Luke Smiles, Gabrielle Nankivell in Jurij Konjar, se naenkrat odvija v realnem času in zunaj njega, v socialnem prostoru med akterji ter v glavi le-teh. Filmski zvok Luka Smilesa/Motion Laboratories in radikalna luč Nicka Pajantija/Traffic Light prispevata k nadrealnosti okolja, v katerega pade pet tujcev, ko se istočasno znajdejo v hotelu Na odprtem. V zatočišču, sredi odsotnosti svojega življenja in vsega, kar bi jih spominjalo nanj, iščejo vsak svoj manjkajoči košček. In tudi najdejo - a nekaj drugega, kot so iskali ...

Premiera: 8. junij 2006, Arts House, Melbourne, AUS
Evropska premiera: 13. oktober 2006, Cankarjev dom, Ljubljana, SLO
_________________________________________________________________________
Informacije: Tibor Mihelič T (01) 2417 172 E tibor.mihelic@cd-cc.si 
_____________________________________________________________________________________

Novinarske akreditacije
Prosimo, da vloge oddate na spletni strani www.cd-cc.si (press / akreditacije) najpozneje dva dni pred prireditvijo. kasneje računalniški program vloge ne sprejme.

Veseli smo pozornosti, ki jo namenjate programu Cankarjevega doma, in zato se trudimo, da vam v dvorani vedno zagotovimo dober sedež. Včasih ta ostane prazen, ker vas zadržijo neodložljive obveznosti.
Vljudno vas prosimo, da odobrene novinarske vstopnice prevzamete v Informacijskem središču CD najpozneje petnajst minut pred prireditvijo; tako bomo vaš sedež, če ste zadržani, še vedno lahko ponudili v prosti prodaji.
Hvala za prijazno razumevanje in uvidevnost.

enovicekazalokontaktenglish vesion

  « FEB '18 | MAR '18 »  
  P T S Č P S N
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
  mesečni koledar

 

Vse cene vstopnic
so preračunane po
tečaju zamenjave
(1 EUR = 239,640 SIT).